5 heta tips på resor i vinter

Nu har sommarvärmen sakta börjat leta sig bort och då kan det kännas skönt att ha en semester-resa inbokad till vinter. Ofta glömmer man bort att boka resan tills det är försent och kylan har redan satt sig fast i både händer och fötter.

 

För att underlätta letandet på bra resor som både är prisvänliga och är av varmare temperatur, kommer därför här en lista med de 5 hetaste resorna som du bör överväga under vinterhalvåret.

 

  1. Cypern

 

Cypern är en liten ö i det östliga medelhavet. Här får du massor av soltimmar och nederbörden är inte av samma standard som i regniga Skandinavien. Den genomsnittliga temperaturen i vintermånaderna ligger på mellan 15-20 grader. Dvs. det är kanske inte är den resan där man ligger på stranden och får färg men däremot är ön ett perfekt semesterställe om man inte vill flyga så långt och om man bara vill komma väck från minusgraderna. Ön bjuder bland annat på shopping, god mat, aktiviteter och fina stränder.

 

  1. Egypten

 

Många glömmer bort att Egypten fortfarande är ett lika härligt semesterställe på vintern som på sommaren. Det är ett resmål som bjuder på enastående kultur, härliga stränder, exotiska basarer och ett färgrikt folkliv. Ett populärt ställe att åka till är Sharm el Sheikh. Här hittar du vackra korallrev längs med kusten och strandpromenaden Naama Bay bjuder på mysiga restauranger och caféer. Den genomsnittliga temperaturen i Egypten ligger på 24-25 grader under vintermånaderna.

 

 

  1. Vietnam

 

Vietnam har under de senaste åren blivit ett populärt resmål. Landet är avlångt och temperaturen är därför olika beroende på vilken stad man besöker. I det nordliga Vietnam, t.ex. Hanoi, är temperaturen mellan 20-25 grader under vintermånaderna. Är man däremot i det sydliga Vietnam, t.ex. Saigon, är temperaturen mellan 30-35 grader. Här är klimatet mer tropiskt och luftfuktigheten hög. Med sin befolkning på 6.6 millioner, bjuder staden på många sevärdheter och aktiviteter.

 

 

  1. Tunisien

 

Tunisien är ett vackert och färgrikt land och är det nordligaste på den afrikanska kontinenten. Trots detta ligger temperaturen på lite under 20 grader i vintermånaderna. Tunisien har mycket att erbjuda och oavsett om du är natur- eller kultur-intresserad så är Tunisien en skattkammare av sevärdheter och gyllene sanddyner.

 

 

 

  1. Marocko

 

Sist men inte minst på listan har vi solrika Marocko. Denna destination kan det vara skönt att resa till under vinterhalvåret då det kan bli upp mot 45 grader under sommarmånaderna. Landet har en fantastisk och färgrik kultur som bör upplevas och de mest tilltalade områdena ligger längs kusten med ett bättre klimat och många olika städer. Väljer man att resa till omtalade Marrakech ligger temperaturen på knappt 20 grader under vintermånaderna. Perfekt för att låta vinterjackan ligga hemma och njuta av spännande marknader och fantastiska sevärdheter.

 

Boka redan idag!

Kom ihåg att inte vänta för länge med att boka din resa då biljetterna ofta blir dyrare ju längre tid du väntar. Undersök olika destinationer (kanske vill du kika närmare på dessa fem) och skriv ner vad du förväntar och gärna vill uppleva med resan. Förhoppningsvis kommer din vinter bli lite bättre och mindre kylig i år.

 

Inläggsförfattare: admin